In Nederland wordt nog vooral betaald met een debitcard(pinpas) of via cash maar in veel delen van de wereld worden creditcards gebruikt als het meest gebruikelijkste betaalmiddel van het land. Hierdoor is een kredietkaart heel handig om te hebben zodat je overal ter wereld kan betalen. 

Hoe werkt een kredietkaart? 

Creditcards zijn makkelijk te gebruiken en wordt vrijwel overal geaccepteerd. Het werkt bijna hetzelfde als een bankpas namelijk met een chip en vaak een pincode die je moet invoeren in het pinautomaat. Een van de voordelen van een kredietkaart zijn dat de maatschappijen die er een aanbieden altijd een verzekering op de aankoop garanderen dus als er iets misloopt met de levering krijg je hoe dan ook je geld terug. 

Extra kosten voor een kaart 

Om creditcards te gebruiken betaal je een vaste jaarbijdrage aan de maatschappij van wie je de kaart hebt. omdat je in principe pas aan het einde van de maand de betaling doet aan de maatschappij is het in feite een persoonlijke lening. Hierdoor kan ook niet iedereen een kaart aanvragen. Dit kan pas vanaf een bepaald maandelijks inkomen. 

Als je toch iets te veel hebt uitgegeven met de kaart en je kan het niet betalen aan het einde van de maand wordt er een rente op gevraagd die kan oplopen tot maximaal 15%. Ook wordt er extra gerekend als je iets moet betalen in vreemde valuta in plaats van je munt die standaard is voor uw land. 

Door Redactie