Lood is een fijn metaal en het wordt veel gebruikt. Het wordt dan ook in allerlei verschillende vormen en maten verkocht. Zo heb je blokken van lood en je hebt ook loodkorrels. Ook worden er veel lood plakken verkocht. Lood wordt dan ook nog eens veel gebruikt. Denk dan bijvoorbeeld tijdens het vissen wordt er loodjes gebruikt voor de dobber. Ook wordt er in de industrie gekeken naar het gebruik van lood. De functie van lood is dan vooral als ballast en dat is dan ook niet zo gek. Veel mensen weten alleen niet waarom lood wordt gebruikt als ballast en geen ander metaal. Dat is dan ook niet zo gek dat mensen het niet weten, want je krijgt niet elke dag met lood te maken.

loodkorrels

Dichtheid

Elk voorwerp heeft een dichtheid en dat heeft veel te maken met het gewicht en het formaat van het metaal. Nu is het wel zo dat alles een andere dichtheid heeft en dat zie je dan ook wel terug. Nu heeft lood een hele hoge dichtheid in tegenstelling tot andere metalen zoals ijzer. Daardoor is het dus handiger om lood te gebruiken in plaats van een ander metaal. Loodkorrels kunnen daardoor erg handig zijn, want voor een klein zakje krijg je alsnog een aardig gewicht.

Zacht

Lood heeft meerdere kwaliteiten dan alleen de dichtheid. Als jij een stuk ijzer pakt en een stuk lood wat even groot is dan merk je dus al dat lood zwaarder is. Nu moet jij ook eens proberen om een plak ijzer te buigen en een plak lood. Je gaat merken dat lood veel makkelijker gaat buigen dan ijzer. Mocht jij dan loodkorrels bestellen en je wilt van de bolletjes plaatjes maken dan is dat dus zeker mogelijk. Met ijzer is dat ook wel mogelijk, maar dit gaat iets lastiger.

Korrels

Nu vraag jij je wellicht af waarom er korrels van lood worden gebruikt en niet een ander metaal. Dat is ook niet zo lastig. De korrels kunnen voor verschillende dingen worden gebruikt. Denk dan bijvoorbeeld aan je eigen blokjes maken van lood. Dit kun je dan weer gebruiken in je werkplaats als ballast. Verder kun je met de loodkorrels ook eigen gewichten maken door kokers te vullen. In een zak zitten best wel wat korrels dus je hebt zeker genoeg om verschillende gewichten te maken. Daar moet je dan ook zeker naar gaan kijken.

Door Redactie

Gerelateerd bericht